Eigen bedrijf starten

Jaarlijks beginnen en nog veel mensen een eigen bedrijf omdat ze soms niet aan de bak komen of omdat ze gewoon graag de vrijheid van het ondernemersbestaan willen. Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel en andersom. Wanneer jij voor jezelf begint, dan is het vaak zo dat je langere weken maakt. Het voordeel is wel dat wanneer je goed winst maakt, dan ook alles voor jou is en niet het grootste deel voor een werkgever. In deze blog geven we weer een aantal tips waarmee je voordeliger je startup kan beginnen.

Gemakkelijk besparen 

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om gemakkelijker te besparen zodat je niet zoveel geld hoeft te geven aan niet-essentiële zaken waardoor je bedrijf veel beter gaat lopen. Het gaat er natuurlijk om, dat je efficiënt werkt en ook je geld op een effectieve manier uitgeeft. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld waarmee je direct aan de slag kunt als je gestopt bent met je startup. Denk aan de volgende tips: 

  • Wanneer je ICT-voorzieningen gaat regelen, dan is het slim om een te kijken naar tweedehands opties. Ga je bijvoorbeeld tweedehands printers kopen, dan zul je al snel flink kunnen besparen op de kosten. Deze apparaten zijn net zo goed als nieuw, alleen dan voor een fractie van de prijs. Voor professionele printers in een nieuwe staat betaal je echt heel veel geld. Dan is het wel relaxed dat er andere opties zijn.

Abonnementen / essentiële zaken

Als je abonnementen voor de communicatie gaat regelen, dan is het goed om dit voor zakelijke tarieven te doen. Onderhandel dus met de providers over zakelijke tarieven zodat je kunt besparen. Hetzelfde geldt overigens voor softwarepakketten. Er zijn zakelijke tarieven en opties waar je veel profijt van kan hebben. 

Het is altijd goed om te kijken of je iets wel of niet nodig hebt voor je essentiële bedrijfsvoering. Veel ondernemers willen graag op de hoogte zijn en sluiten een abonnement voor vakliteratuur af. Dit is eigenlijk niet nodig omdat veel van de informatie online staat en de abonnementen toch ook nog wel redelijk prijzig kunnen zijn. Bewaar dit laatste dan gewoon even voor wanneer je bedrijf al volop draait. Tegen die tijd kan er ook wat meer. 

We hopen dat je veel aan de tips hebt en wensen je veel succes met het uitvoeren van de voorbereidende zaken.