Open4c

3 tips voor de financiering van je startende onderneming

Geplaatst op

Als startende onderneming kan het zijn dat je wat krap bij kas bent. Dit is niet vreemd aangezien het starten van een nieuwe onderneming doorgaans heel veel geld kost. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe financieringsmogelijkheden, dan kom je al gauw terecht in een wirwar van informatie. Omdat je tijdens het opstarttraject van je onderneming wel voldoende aan je hoofd hebt, hebben wij deze blok voor je opgesteld om je een handje op weg te helpen. In onze blog lees je onze 3 tips voor de financiering van je startende onderneming.

Een lening afsluiten 

Het is niet vreemd als je als startende ondernemer naar geldverstrekker gehad om de financiering in de eerste fase rond te kunnen krijgen. In de meeste gevallen zal het hierbij gaan om een bank waarbij je bedrijfsplan presenteert. De bank bepaalt vervolgens of zij het geldbedrag willen uitkeren. Ze analyseren eerst mogelijke risico´s, bijvoorbeeld dat je ze niet meer kan terugbetalen omdat bijvoorbeeld je bedrijf failliet gaat.

Een investeerder vinden 

In plaats van een lening af te sluiten bij de bank, kun je ook op zoek gaan naar investeerders die vertrouwen hebben in jouw onderneming. Het voordeel hiervan is dat je onderling afspraken kunt maken over de gelden, de looptijden en de terugbetaling. Het is niet ongebruikelijk om investeerders een aandeel te geven in je onderneming. 

Voorfinanciering 

Voorfinanciering is een interessante vorm van financiering die is overkomen waar je vanuit de Verenigde Staten. Het is hierbij gebruikelijk dat er een factuur die openstaat bij een van je debiteuren, wordt doorgestuurd naar een partij die de voorfinanciering voor je verzorgt. Dit geeft vooral startende ondernemers veel meer ademruimte om stappen en investeringen te kunnen maken wanneer de balans nog niet in orde is. 

Let op: Dit zijn misschien de meest voorkomende vormen van financiering van jouw startende onderneming, maar er zijn nog meer opties beschikbaar. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden