Open4c

4 tips om de beste ERP-software voor je bedrijf te kiezen?

Geplaatst op

Het selecteren van een enterprise resource planning (ERP) software voor je bedrijf is een van de meest kritische beslissingen die je ooit zult nemen voor je organisatie. Echter, het kiezen van de juiste software voor je bedrijf is geen eenvoudige taak. Niet alleen is ERP-software kost-intensief te implementeren, maar het vereist ook veel tijd en middelen voor je om aan de slag te gaan. Met behulp van onze uitgebreide expertise van succesvolle ERP-implementaties over de hele wereld, hebben we deze lijst met tips 4 voor ERP-selectie en -implementatie opgesteld.

Evalueren van ERP-opties

Het is belangrijk te beginnen met de beoordeling van de behoeften die je bedrijf hebt. Er is een overvloed aan softwareopties voor je beschikbaar in de mate waarin je verwend zult worden met keuzes. Elke software wordt geleverd met zijn eigen set van functies en specialisaties en elke software kan een bepaald doel heel goed voor je dienen. Het maken van een duidelijke en uitgebreide lijst van je eisen voordat je op zoek gaat naar je software is een goed begin. je moet de tijd nemen om elke optie te bekijken en te evalueren en te beslissen op een die past bij je specifieke behoeften.

Planning voor mobiel

New age medewerkers en Millennials stellen hogere eisen aan de flexibiliteit op hun werkplek dan ooit tevoren. Maar de implementatie van BYOD brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. je moet een ERP-software selecteren die niet alleen mobiel is, maar ook robuuste beveiligingsfuncties heeft om ervoor te zorgen dat al je gevoelige gegevens versleuteld en veilig zijn.

Lokaal, Cloud of Hybride

Een ander belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden voordat je je software kiest, is het bepalen van het soort platform dat je wilt. Maak een keuze uit on-premise, cloud of hybride modellen. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lokale installaties vragen bijvoorbeeld meestal een hoge investering vooraf. Aan de andere kant moeten cloud-systemen zorgvuldig worden geëvalueerd op integratie en compatibiliteitstests voordat de gegevens worden gemigreerd. Hybride systemen bieden (na enkele zorgvuldig gekozen aanpassingen) over het algemeen een zeer praktische oplossing.

Maatwerk en integratie

Wat je branche of bedrijf ook is, de kans is groot dat je behoeften en eisen niet elk jaar hetzelfde blijven. Hierdoor heb je een software nodig die zich kan aanpassen aan je dynamische behoeften. Het hebben van aanpassings- en integratiemogelijkheden in je software is cruciaal om dat te bereiken. Het is ook belangrijk om het verschil te begrijpen tussen “configuratie” en “maatwerk” van je ERP-software. Configuratie is meestal eenvoudig te doen en kan worden gedaan door te klikken op de beschikbare opties binnen je bedrijfssoftware. Overwegende dat maatwerk verwijst naar het veranderen van de eigenlijke code van de software om aan je behoeften te voldoen, wat meestal langer duurt en meer kostenintensief is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden