Open4c

De boekhouding is bij de wet verplicht

Geplaatst op

Ondernemen is een uitdagende tak van sport en steeds meer mensen genieten er dan ook van om zelf met hun eigen bedrijf aan de gang te gaan zonder hiervoor verdere verantwoording aan een baas voor af te leggen. Met ondernemerschap komt natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid. Je kan wanner je een eenmanszaak hebt of een een ZZP-er bent geen zaken delegeren en zal in principe alles zelf moeten doen. Dit is vaak niet een heel groot probleem, maar er zijn wel onderdelen die je misschien minder goed liggen zoals bijvoorbeeld de boekhouding.

De boekhouding doen is voor velen geen hobby, maar wel broodnodig en bovendien bij de wet verplicht om jaarlijks de belastingaangifte te kunnen doen. Als ondernemer zijn er verschillende mogelijkheden die je hebt om deze taken te vereenvoudigen.

Een online boekhoudprogramma is een goed alternatief voor kleine ondernemingen met een beperkt budget

Veel kleine ondernemers en ZZP-ers hebben een beperkt budget en zijn dus ook niet in de gelegenheid om veel geld uit te geven aan een extern boekhoudkantoor. Deze mensen kiezen er dan ook meestal voor om de boekhouding voornamelijk zelf te doen met her en der wat ondersteuning. Wanneer je deze keuze maakt, is het gebruik van een online boekhoudprogramma aan te bevelen. Er komen steeds meer online softwarepakketten beschikbaar die helpen de boekhouding bij te houden en te vergemakkelijken.

Leestip: Boekhouding en apps : hoe het nog gemakkelijker wordt?

In veel gevallen bestaat de software uit verschillende onderdelen en kun je zelf kiezen welke onderdelen je wil afnemen, zodat je niet onnodig betaalt voor diensten en functionaliteiten die je niet gebruikt. Er zijn bovendien een aantal aanbieders die interessante acties aanbieden voor startende ondernemers.

Online de boekhouding doen levert tijdswinst op

Er zijn veel zelfstandigen zonder personeel die niet de beschikking hebben over een kantoor en vooral op locatie werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die in de uitvoering werken, zoals loodgieters, stukadoors en metselaars. Het opstellen van facturen en alle andere administratie is vaak iets dat erbij inschiet en wat tijdens overuren moet gebeuren.

Uitgelicht: Boekhoudprogramma’s voor administratiekantoren: motor voor groei en succes

Met een online boekhoudprogramma kan dit verleden tijd zijn en kun je het meeste werk al doen vanaf de locaties waar je werkt. De meeste softwarepakketten zijn namelijk uitgerust met een webapplicatie, waarmee je snel en gemakkelijke een factuur vanaf je tablet of telefoon naar de klant kan sturen en waarbij deze ook direct in de administratie terecht komt. Een online boekhoudprogramma levert voor velen significante tijdswinst op.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nodigen je uit om deel te nemen aan het gesprek. Laat jouw reacties achter onder onze blogs, deel jouw eigen ervaringen en stel vragen. Samen kunnen we leren en groeien.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Mis nooit meer een update en ontvang exclusieve content rechtstreeks in jouw inbox.

Dank je voor jouw bezoek aan onze zakelijke blogpagina. We kijken ernaar uit om jou te helpen jouw zakelijke doelen te bereiken en samen te werken aan een succesvolle toekomst.

Contactgegevens

Via info @ open4c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden