Open4c

Een overzicht van de meest voorkomende soorten advocaten

Geplaatst op

In Nederland zijn heel veel rechtsgebieden. Het recht gaat namelijk over veel verschillende zaken. Daarom zijn er dus ook verschillende soorten advocaten: elke advocaat heeft zijn eigen specialisme. Door de vele soorten, is een goede advocaat zoeken soms een hele klus. Doordat we door de bomen bijna het bos niet meer zien, hebben we hieronder een paar van de meest voorkomende soorten advocaten op een rij gezet.

Strafrechtadvocaat

Word je verdacht van een misdrijf of overtreding? Dan kan een strafrechtadvocaat je bijstaan. De advocaat is aanwezig tijdens het politieverhoor en mag vragen stellen of er opmerkingen over maken. Daarnaast staat hij je natuurlijk bij tijdens een rechtszaak.

Familierechtadvocaat

Bij zaken als alimentatie, uithuisplaatsing en gezag over kinderen, komt een familierechtadvocaat zeker van pas. De rol van dit type advocaat is om je te begeleiden om samen tot overeenstemming te komen. Indien nodig, gebeurt dit met tussenkomst van de rechter. In eerste instantie probeert een familierechtadvocaat ervoor te zorgen dat jullie samen tot overeenstemming komen.

Ontslagadvocaat

De naam ontslagadvocaat zegt eigenlijk al alles. Dit type advocaat staat je bij bij een ontslagsituatie en kijkt of het ontslag terecht is, of de juiste procedure gevolgd is door de werkgever. Daarnaast ondersteunt een ontslagadvocaat bij het starten van een procedure of bij onderhandelingen over ontslagvergoeding.

Huurrechtadvocaat

Een huurrechtadvocaat staat je bij als het gaat om zaken die met huurrecht te maken hebben. Denk hierbij aan geschillen over huurachterstanden, huurverhogingen of achterstallig onderhoud. Een huurrechtadvocaat komt bij dit soort problemen zeker van pas.

Echtscheidingsadvocaat

Bij alles wat er geregeld moet worden tijdens een echtscheiding, kan een echtscheidingsadvocaat je helpen. Denk hierbij aan het verdelen van bezittingen, het opstellen van een ouderschapsplan en het berekenen van alimentatie. Ook probeert de advocaat ervoor te zorgen om de verstoorde verhouding zo snel mogelijk te normaliseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden