Open4c

Hoe ziet een goede vacature eruit?

Geplaatst op

Als ondernemer ben je wel eens op zoek naar een nieuwe werknemer. Hoe zorg je er voor dat de juiste mensen worden aangetrokken tot jouw vacature? En wat moet er allemaal in een vacature? Lees hier meer over.

Opbouwende tekst

Het leuke aan een vacature is de opbouw, je zet natuurlijk niet bovenaan meteen informatie over vakantiegeld, loon of pensioen. Je wilt iemand eerst enthousiasmeren. Neem als voorbeeld een vacature docent Engels. Bij een vacature docent Engels weet je al dat iemand aan bepaalde eisen moet voldoen, zonder opleiding kan je niet reageren op de vacature docent Engels. Maar het is goed om te beginnen met een introductie over de klas, zodat de potentiële docent een beeld krijgt van de kinderen. Daarnaast zal er wat uitleg over de school zelf in voor moeten komen, en wat voor een sfeer er hangt. Zodra dit beschreven is kun je komen op de belangrijke punten. Waar moet de persoon aan voldoen (naast opleiding) die op de vacature docent Engels reageert? Bijvoorbeeld; sociaal, empathisch, informeel en humoristisch. Misschien past dit namelijk het beste bij de betreffende klas.

Arbeidsvoorwaarden

Nu de lezer van vacature docent Engels enthousiast is, kun je onderaan de vacature de arbeidsvoorwaarden plaatsen. Om hoeveel uren gaat de functie? En wat krijg je voor deze uren terug? In veel vacatures staat niet wat het salaris is, maar door dit te benoemen zal de lezer van vacature docent Engels een beter beeld krijgen van wat de school te bieden heeft. Zodra al de genoemde punten verwerkt zijn in de vacature zal er vast iemand op af komen!

Conclusie

Een goede vacature kan makkelijk zijn om in elkaar te zetten, mits je weet wat je doet. Het is belangrijk om de lezer enthousiast te maken maar niet meteen alle informatie te geven. Toch zijn er een aantal punten die handig zijn om te benoemen, zodat er een duidelijk beeld van het werk ontstaat. Plaats dit wel onderaan de tekst, want je wilt dat jouw geschreven tekst zich opbouwt. Richt je ook op de doelgroep, wie is de lezer en wat is aantrekkelijk voor deze potentiële nieuwe collega? Bij een jong bedrijf zal een vacature eerder informeel zijn, houd rekening met dit soort zaken om te voorkomen dat je de verkeerde personen aantrekt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden