Open4c

Stappen voor het vinden van een goede loopbaanbegeleiding

Geplaatst op

Een loopbaanbegeleiding kan zijn voor studenten of werknemers om nieuwe inzichten te krijgen in de studie of loopbaan die zij volgen. Programma’s voor een loopbaanbegeleiding worden gemaakt door de loopbaanadviseur en zullen onder verschillende categorieën kunnen vallen.

Er is loopbaanbegeleiding voor sollicitaties, voor het uitzoeken van kennis en vaardigheden, voor adviezen voor een nieuw contract of bijvoorbeeld voor een toekomstanalyse. Dit zijn nog maar enkele zaken die de loopbaanadviseur aanbiedt, in werkelijkheid zijn het er natuurlijk velen malen meer. 

Stap 1: Het analyseren van je persoonlijkheid

Aan het begin van een loopbaanbegeleiding voer je diverse gesprekken met je adviseur over jezelf als persoon. Wie ben jij en wat zijn jouw goede en slechte eigenschappen? Zodra je op een rijtje hebt wat voor persoonlijkheid jij hebt, wordt het makkelijker om te kijken of jij hier iets aan moet veranderen om beter in je schoenen te gaan staan.

Stap 2: Het analyseren van je talenten

Na het analyseren van de persoonlijkheid die jij hebt ga je kijken naar je talenten. Wat zijn jou sterkste punten en waar in het bedrijf kun jij het beste ingezet worden met de vaardigheden en talenten die je vertoond? Dit gaat in samenwerking met het bedrijf, de adviseur en jezelf.

Stap 3: Hoe sta jij in je werk?

Het is belangrijk om overeenkomsten te creëren in de persoonlijkheid die jij hebt, de talenten die jij hebt ontwikkeld en de loopbaan die jij gaat volgen. Om meer plezier te hebben in een baan moet je er vaak  ook talent voor hebben. Als je geen talent hebt voor je baan wordt het lastiger, lopen frustraties gauw op en wordt je geïrriteerd naar jezelf en de loopbaan die jij volgt, dat is iets wat je graag wilt voorkomen.

Stap 4: Het plan

Naar aanleiding van de 3 analyses besproken in de vorige kopjes, stelt de loopbaanadviseur samen met jou een plan voor je op. In dit plan zullen persoonlijke leerdoelen aanwezig zijn maar ook leerdoelen op de werkvloer. Vervolgens zullen jij en je loopbaanadviseur tijdens het proces diverse gesprekken en evaluaties gaan voeren over wat goed en niet goed ging en waarom de doelen wel en niet behaald zijn op zowel persoonlijk niveau als op werkvloer.

Over ons

We nodigen je uit om deel te nemen aan het gesprek. Laat jouw reacties achter onder onze blogs, deel jouw eigen ervaringen en stel vragen. Samen kunnen we leren en groeien.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Mis nooit meer een update en ontvang exclusieve content rechtstreeks in jouw inbox.

Dank je voor jouw bezoek aan onze zakelijke blogpagina. We kijken ernaar uit om jou te helpen jouw zakelijke doelen te bereiken en samen te werken aan een succesvolle toekomst.

Contactgegevens

Via info @ open4c.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden