Open4c

Waarom zou ik een bv oprichten ?

Geplaatst op

Veel ondernemers hebben niet per se de juiste bedrijfsvorm gevonden wanneer ze aan het werk gaan of zijn. Wanneer hun bedrijf groeit, dan ontstaan er verschillende behoeften die niet bevredigd worden door de bedrijfsvorm waar ze op dat moment in werken. Denk bijvoorbeeld aan een eenmanszaak die bijzonder groot gegroeid is. In deze blog nemen we met je door wat het voordeel is van een bv oprichten. Lees snel verder en doe je voordeel met onze informatie. Wanneer je klaar bent met het lezen van deze blog, dan hebben we nog veel meer andere blogs voor je op onze site. Lees deze ook aandachtig door, want je zult er veel baat bij hebben! 

Voordelen van een bv

Er zijn talloze voorbeelden te noemen waarbij een bv oprichten bijzonder grote voordelen met zich meebrengt. We nemen ze hieronder eventjes met je door. Denk aan de volgende voordelen: 

  • Het is met een bv een stuk gemakkelijker om aandelen uit te geven. Dat kan met een eenmanszaak niet. Op deze manier is het dus makkelijker om kapitaal aan te trekken. Dit is weer zeer gunstig voor de groei en stabiliteit van je bedrijf.
  • Wanneer je een bv opricht, dan kun je profiteren van belastingvoordelen. Denk daarbij aan het betalen van belasting over de winst. Dat scheelt nogal in vergelijking met een eenmanszaak. 
  • In de constructie van een bv wordt deze bedrijfsvorm gezien als rechtspersoon.  Wanneer je bedrijf bijvoorbeeld failliet zou gaan, dan ben je niet op persoonlijke titel aansprakelijk voor de schulden. Bij een eenmanszaak is dit wel zo.

Dit is slechts een greep uit de verschillende voordelen die komen met het oprichten van een bv.  Het is heel gemakkelijk om een bv op te richten. Dit kan namelijk gewoon via internet.  Kijk hiervoor even bij standaardbv.nl. Dan weet je direct alles over het hoe en wat. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden