Open4c

Wat is Erp-systeem?

Geplaatst op

De veelgehoorde vraag: wat is erp? Dit is een veelgehoorde vraag die we in deze blog gaan behandelen, want dit systeem is de moeite waard. Als onderneming kun je er heel veel aan hebben en zo je bedrijf beter leiden.  Lees snel verder in deze blog en doe er je voordeel mee. 

Wat is een ERP-systeem?

In principe is een ERP-systeem heel gemakkelijk uit te leggen. Het is een systeem dat bestaat uit meerdere modules die putten uit één bepaalde infobron, database. Dit zorgt voor een aantal voordelen:

  • Geen dubbele date
  • Geen fouten in een date
  • Alle data beschikbaar voor alle medewerkers in het bedrijf met een autorisatie voor de informatie

Dit zijn stuk voor stuk overtuigender punten die pleiten voor een ERP-systeem.

Wat is de workflow binnen een ERP-systeem?

Elke afdeling werkt met een eigen module. Op deze manier is het mogelijk om voor specifieke taken instellingen te maken. Het voordeel is dat de modules wel allemaal informatie halen uit de centrale database. Zo kan iedereen snel de informatie vinden. Concreet betekent dit, dat wanneer inkoop iets invoert over de klant, verkoop en andere bedrijfsonderdelen, zoals het management, direct alles kan inzien. Vooral de laatsten zijn erg blij met deze ontwikkelingen op ICT-gebied, want het is eenvoudig geworden om bijvoorbeeld kwartaaloverzichten in te zien, te maken. Zo is het sneller duidelijk waar de uitdagingen liggen en kan er actie ondernomen worden. Afdelingen communiceren bijna automatisch met elkaar, want als verkoop een grote order heeft uitstaan dan kan inkoop/magazijn een seintje krijgen dat er een gekocht moet worden. Zo hoef je nooit nee aan je klanten te verkopen, vanwege een uitverkocht product. 

Conclusie

Een ERP-systeem maakt het veel makkelijker om sneller te werken met de juiste informatie. Je voert informatie een keer in en het hele bedrijf kan ervan profiteren. Een groot voordeel ten opzichte van werken met meerdere applicaties. De foutmarge binnen je bedrijf is zo een stuk kleiner. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden