Open4c

Wat zijn de voordelen van logistieke automatisering?

Geplaatst op

Logistieke automatisering is een van de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste jaren voor de vervoerssector. In tegenstelling tot sommige andere werkterreinen gaat het hier om een groot aantal specialisten, er worden veel processen uitgevoerd en elke fase is uiterst belangrijk omdat het bijdraagt aan een vlotte doorstroming van de goederen in de keten.

De voordelen van logistieke automatisering zijn divers en uiteenlopend: besparing op arbeid, voorraad, energie en meer. Bovendien wordt het logistieke proces sneller, nauwkeuriger en kwalitatief beter, economischer en efficiënter uitgevoerd. Het vermindert het aantal fouten aanzienlijk en verbetert de dienstverlening aan de klant.

Wat is logistieke automatisering zoals toegepast op transportmanagement?

Logistieke automatisering is een vrij breed begrip – het omvat eigenlijk alle functies die op technologisch niveau kunnen worden uitgevoerd. Het omvat een Transport Management Systeem (TMS) voor het beheer van de transport- en goederenafdelingen in elk bedrijf. Daarna vereenvoudigt de logistieke automatisering het werk van verschillende afdelingen en schakels zoals de voorraadopvolging, de planning, de administratie, de boekhouding en het beheer van de afdelingen.

Hierbij kan gedacht worden aan de hoeveel kosten er bespaard kunnen worden als je minimaal automatiseert, en wat blijft er over voor de grotere marktkansen? Logistieke automatisering zorgt voor een aanzienlijk hogere controle binnen het bedrijf. Logistieke automatisering vermindert handmatige handelingen (handmatige invoer van documenten en verwerking van zendingen) en de automatische ontvangst van de benodigde informatie bij het bestellen van transporten voor de betreffende lading. Bovendien ontvangt dit automatische systeem meldingen en updates in real time. Er is geen gemakkelijkere manier dan het volgen van de ladingen en het verstrekken van nauwkeurige informatie op ieder moment.

De voordelen van logistieke automatisering

Reductie van kostbare fouten

Automatisering helpt bedrijven om het voorraadbeheer volledig te integreren via het ERP-systeem , hier worden alle beschikbare vaste en vlottende activa en goederen weer gegeven. Het biedt toegang tot uw adresboek, de invoering van brandstofkosten en andere vormen van automatische opslag, wat helpt bij het elimineren van significante fouten.

Bij het handmatig invoeren van meerdere gegevens uit de beschikbare documenten is de kans op het maken van fouten veel groter. Dit alles heeft financiële gevolgen. Denk hierbij aan het verhogen van de leveringskosten, het handhaven van een te hoge beschikbaarheid, onjuiste planning en coördinatie van processen, toekomstige boetes voor fouten in de documentatie, enz. Door te investeren in de inzet van logistieke automatisering help jij jouw organisatie bij het optimaliseren van het logistieke proces. Een bedrijf dat jou zou kunnen helpen bij logistieke automatisering is WEWO Techmotion. Zij zijn gespecialiseerd in logistieke automatisering en toepassen van automatic guided vehicles.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden